Prenumerera: Inlägg | Kommentarer | Email

Palexia Depot

7 kommentarer
Palexia Depot

Namn: Palexia

Andra namn: -

Typ av medicin: Smärtstillande, vid måttlig till akut kronisk smärta

Receptbelagt: Ja

 

Palexia är i form av tablett och är ganska ny på marknaden. Den är även godkänd och ingår i högkostnadsskyddet.

Palexia är också ett morfinpreparat som liksom tramadol och kommer som vanliga tabletter och som depot. Tabletter för akut svår smärta och depot för svår kronisk smärta.

Till skillnad från Tramadol, Citodon o.s.v. så tas Palexia regelbundet, d.v.s. inte vid attacker; då det kan behövas eftersom Palexia har en långtidsverkande effekt.

Eftersom medicinen är ny så är det fortfarande flera resultat från undersökning som behöver göras.

Informationen jag har fått är att Palexia inte ska ha riktigt lika många biverkningar som citodon och tramadol. Dock ska man vara väldigt försiktig med medicinen ändå.

 

Min relation till Palexia:

Jag fick information om Palexia för flera månader sen. Den var inte ännu godkänd och ute på marknaden (den ingick inte i högkostnadsskyddet än). P.g.a. att jag inte ville fortsätta med Citodon som är oerhört skadligt för kroppen så var jag beredd på att prova Palexia eftersom min smärtläkare sa att den har färre bi-effekter.

Nu när jag har bytt till en ny smärtläkare så har jag börjat med Palexia.

Den gjorde mig till de första dagarna väldigt trött, men jag är mer eller mindre normal igen. Jag känner ingen rusning eller yrsel när jag tagit min dos, vilket är två gånger om dagen, med tolv timmars mellanrum. Jag blir inte illamående och jag känner inte ens av medicinen i verksamhet. Däremot så har den inte heller hjälpt helt mot smärtorna och jag vid vissa tillfällen behövt komplettera med citodon vid akuta smärtattacker.

Jag antar att när man är i en liknande situation som mig, svåra kroniska smärtor, relativt ung och inte har barn så är Palexia ett alternativ man måste prova. Detta p.g.a. att varken Citodon eller tramadol är bra långvariga alternativ. Jag kommer som sagt att vara i den här konditionen ett bra tag framöver och jag är inte beredd att använda/förlita mig till mediciner som är beroende framkallande samt enormt skadliga för kroppen.

Trots att Palexia är mindre skadligt och inte lika beroende framkallande o.s.v. så kommer jag att fortsätta ställa frågor under tiden jag tar medicinen för att hålla mig uppdaterad om Palexia och dess effekter. Detta kan betyda fler uppdateringar än andra artiklar.

 

UPPDATERING 23/12-2011

Jag har nu tagit Palexia ett tag, känner att den fungerar på mig, men dosen behöver fortfarande justeras. Den ger mig inte alls lika många bieffekter. Jag får ingen “rush” vilket gör att jag inte känner mig illamående, yr eller blir “hög” och det gillar jag väldigt mycket. Märkt att den gör magen seg så Laxeboral dropparna behövs mer än förut. Återkommer när jag ökat dosen.

På rätt spår i alla fall!

 

 1. I think the admin of this web site is actually working hard in support of
  his web page, since here every information is quality based information.

 2. There’s definately a lot to learn about this topic. I like all of the points
  you’ve made.

  • I’m really happy that you found it useful. Think it’s good to share our experiences for better awareness in combination to seek professional advise from a doctor.

 3. Hej måste skriva på engelska men jag kan läsa och tala svenska, Jag har tagit palexia nu ca 1 år och dess förstöra mitt liv,mycket beroendeframkallande och Manny biverkningar och min hälsa är helt enkelt värre men på ett positivt det gör lindra min svåra smärta frågor som jag har 24-7. Jag vill bara veta hur man får ut det som jag trä föredrar smärta som en ställdes till biverkningar och dålig hälsa. min mage är så dålig nu jag inte kan äta.

 4. Hej.
  Hittade denna sidan då jag sökte på Palexia.
  Läste och det känns som att ni som skrivit här har det ungefär som jag. Känns skönt att hitta någon som har liknande smärtproblem, även om man inte önskar någon detta..

  Har gått på Palexia i ca:4 månader.
  Skall nu komplitera med Lyrika.

  Finns det någon som har gjort detta?

  Har nu tagit Lyrika i 1,5 veckor.
  Känner en minimal förbättring av min smärta.

  Sammanfattningsvis kan jag säga att jag inte är nöjd med resultatet av detta tabletter.

  Finns det någon som har testat detta och kanske har en annan lösning?
  //J

 5. Hej Claudia!
  Jag hittade hit när jag sökte på just “Palexia”, ett läkemedel min läkare på Smärtcentrum (SU Göteborg Östra Sjukhuset), föreslagit för mig, då inga andra behandlingar hittills har fungerat mot min smärta, som är kronisk och för svår att leva med, helt enkelt!

  Ja, du verkar ju själv ha det på ett liknande sätt, så jag behöver nog inte förklara mig mer än så!

  Först: Vilken underbar sida! En skattkammare för mig! Jag länkar med en gång, från min blogg, sida “Endometrios”! För här finns mycket värdefullt och viktigt!

  Sen: Jag är glad att ha hittat någon som provat Palexia för just Endo, inte så lätt! Ganska nyligen tillåten i Sverige, så det är väl därför, men ännu gladare är jag, när jag läser att den faktiskt har hjälpt dig!
  Ger mig hopp!

  Angående att den är klassad som Opiod nr 3 och kan vara starkt beroendeframkallande, gör ju mig lite orolig, då jag har ett yungt missbruk bakom mig…

  Samtidigt, som jag har det nu, kan jag inte heller leva! Det ÄR inget liv…
  Vad tror du?

  Värt att testa?

  Tusen tack för den här sidan!
  Kram en Endosyster med monstruösa smärtor!

  • Hej Cattis,

   Åh, hur har jag missat din kommentar?? Så ledsen för ett så sent svar!

   Vad glad jag blir att du hittade något hjälpsamt på den här sidan. Känns fantastiskt!

   Palexia fungerar för mig, jag behöver fortfarande testa fram med dosen, men den fungerar. Känner mig mer stabil. Inga upp och nedgångar som andra starka smärtstillande kan ge. Jag känner inte av alls lika många utav biverkningarna med Palexia. Jag har minskat drastiskt mycket på citodon och kan sluta helt med tryptizol nu!!

   Jag är ingen läkare, utan skriver om mina egna erfarenheter. Har du en specifik smärtläkare? Har du diskuterat det här med honom/henne? Det krävs en väldigt tight uppsikt till en början och med det och en ärlighet till dig själv (du vet om dina svagheter/risker) så ska det nog inte vara någon fara.

   Prova dig fram, som du säger..ett liv med så mycket smärta är inget liv.
   Att vi har endometrios och en aggressiv sådan innebär inte att vi inte kan försöka och nå en livskvalité som gör oss lyckliga..

   Keep me updated!!

   <3

Lämna gärna en kommentar